10 mar 2010

Acta 10/03/2010

Assistents: x de lʼordre de 15

Ordre del día:
1. Reunió cap dʼestudis
2. Informàtica
3. Eleccions
4. Torn Obert

1. Reunió cap dʼestudis
Comença lʼAnna fent una exposició de la reunió amb la cap dʼestudis:
- Es va parlar del campus virtual, el projecte per “arreglar-lo” està en marxa i en mans del Pau i del David.
- Es va parlar de la possibilitat de incloure un link al blog de lʼassemblea des de la web de física. Seʼn encarregarà lʼOleguer (tenim el vist i plau del centre).
-Es va parlar del tema de la profe dʼàlgebra (La Rosario) i la cap dʼestudis es va posar una mica a la defensiva i va argumentar que la profe tenia instruccions de no deixar accedir als alumnes no-matriculats a classe. Queda pendent de parlar el tema, el rependrem durant lʼassemblea.
- Es va parlar del tema del temps complert i parcial. Amb això tenim un problema ja que som de les poques facultats que fem la matrícula semestral i en conseqüència estem sols en aquest tema. Li vem comunicar que intentèssin apretar en el tema, ja que són criteris molt absurds (60 crèdtis temps complert, 30 ó 36 parcial) tenint en compte lʼestructura de la nostra carrera.
- Es va comentar el tema de les matrícules dʼhonor, i és el mateix tema que lʼanterior, al ser semestrals el GIGA no ho accepta i sʼestàn barallant amb els de la UB.
- Van quedar pendents el tema de lʼassignatura dʼinformàtica i dʼaltres per a una següent reunió durant aquesta setmana.

Un cop fet el resum, parlem dels temes que no ens han agradat.
El tema de la rosario. Es debat fins a quin punt aquest tema és greu o simplement va ser una advertència del primer día. Es proposa inundar-li la classe dʼalumnes, mentre que hi ha gent que diu que això és un tema perillós, doncs si es fa sʼha dʼargumentar bé.
El tema evident és que es tracta dʼun tema de diners. El que matriculen exàmen sense
docència, no ténen dret a anar a classe, i si hi volen assistir han de pagar. Queda el dubte de si això persistirà en els següents cursos o simplement es tracta dʼun avís en aquest períóde de trancisió llicenciatura-grau ?
El tema de debat de fons és la segona convocatòria gratuïta. Es proposa contactar altres assemblees del grup de diagonal o CAE, i membres de sindicats representats al claustre per abordar el debat de manera més global.
El tema és que a nivell UB estem bastant sols. El problema de la segona convocatòria
gratüita serà persistent per a tots els alumnes del grau (primeres promocions) al llarg de la seva carrera de física! Així doncs, és un tema a treballar a nivell local (física, igual que les matrícules dʼhonor i el temps complet/parcial). Hem de convèncer a lʼequip deganal que ens deixin passar per sobre de la normativa i ens deixin la segona convocatòria gratuïta.
Pel tema de la segona convocatòria, es proposa fer una recollida de firmes (entre alumnes i professors). També es proposa fer xerrades informatives al respecte i efectuar pressió en aquest tema.
El tema de fons és: Es paga per assistir a classe (philo-sophós o desig de coneixement) o per lʼavaluació i el papeleo?

Es decideix després de debatre diferents alternatives:
- La figura dʼoient no es perdrà creiem, no cal que lluitem per això (sí mantenir-nos en alerta)
- Recollir firmes entre alumnes, i posteriorment professors. Amb una pregunta pròpiament
formulada. Formulari provisional --> Mari
- Es proposa fer una xerrada /presentació de la campanya de recollida de firmes. --> Cartell de presentació i organització de lʼacte. Seʼn parla dimecres.

2. Informàtica
Es va presentar lʼenquesta a la cap dʼestudis. Ella li va agradar, tot i que ens va assegurar que ells tambè estàn duent a terme “estudis interns”. Li vam demanar el percentatge de suspesos/aprovats i es va quedar per parlar la setmana següent. Es parla dels resultats de lʼenquesta, que seràn penjats al blog per a que tothom ho vegi i poder-ho valorar dimecres. El Jofre comenta que han canviat coses de lʼassignatura per aquest semestre, i necessitem saber quins canvis sʼhan realitzat. Es parla de la mala elecció del llenguatge Java. LʼAnna diu que la cap dʼestudis va assegurar que el grau de suspesos de les pràctiques és degut a que molts alumnes no van dedicar massa temps a les pràctiques.

Dimecres: Parlem dʼinformàtica, sʼhan de portar les diferències i poder demanar quecanviin els temes que no han canviat. Li donarem el document complert la setmana que ve a la cap dʼestudis.

3. Eleccions
Ens corre pressa el tema i ho fem ràpidament. Sʼhan dʼelaborar les llistes i presentar-les. Decidim que lʼAldo sʼencarrega de presentar les candidatures i perseguir la gent.
Sʼacaba lʼassemblea i seʼn convoca una altra per dimecres següent.

Acta: Oleguer

1 comentario:

  1. Eiss.. si hi ha comentaris/suggeriment molaria escoltar-los per millorar la wes... ja direu!

    ResponderEliminar