24 ene 2012

És obligatori consultar amb el tutor l'elecció d'assignatures optatives?

Fa un parell de setmanes els alumnes de física vàrem rebre un correu electrònic del Cap d'Estudis amb el següent missatge:
Benvolgut/da,
El Pla d'Acció Tutorial (PAT) de l'ensenyament de Física s'ofereix als alumnes i se centra en dos moments importants en la trajectòria de l'estudiant a la facultat: al començament dels estudis i en:






L'ELECCIÓ D'ASSIGNATURES OPTATIVES

El Pla d'Acció Tutorial estableix que abans d'inscriure les assignatures optatives has de contactar amb el teu tutor per tal de que t'assessori en la tria de les assignatures que més s'ajustin a l'especialització que vols obtenir. El tutor et signarà el document de conformitat adjunt que hauràs d'entregar en Secretaria abans de la inscripció del dia:
10 DE FEBRER.
Bé, el paper del Pla d'Acció tutorial, segons la própia UB és:
Als centres de la UB hi ha professors tutors que, a més de complir amb la tasca de transmissió de coneixements, ajuden de manera personalitzada a l’adaptació a la vida universitària, a aprofitar els recursos que ofereix la Universitat, a millorar el rendiment acadèmic, a seleccionar les assignatures més adequades i també a preparar els alumnes per a la inserció professional.
Degut a que la majoria dels estudiants del Grua de Física no tenen cap tipus de relació amb el seu tutor i en molts casos ni els coneixen ens vàrem plantejar el sentit d'haver de consultar l'elecció de les assignatures optatives amb algú desconegut, i més a més tenint en compte que hi ha alumnes que ja van matricular una assignatura optativa al cinquè semestre, Astronomia observacional, sense el permís de ningú. Així, ens vàrem posar en contacte amb el Cap d'Estudis per resoldre alguns dels dubtes que teníem.

És obligatori? Ja que molts estudiants no tenen bona relació amb el seu tutor i que a vegades ni es coneixen.

Si no tens bona relació amb el tutor en pots demanar un altre del Departament que t'interessi. Aquesta acció no és obligatòria però si molt recomanable.

¿Quina és la proporció i el sentit de l'acció, és a dir, cal
pensar totes les optatives que volem fer els propers dos anys?


Sí cal posar totes les assignatures optatives que penses fer hores d'ara

És vinculant l'elecció que fem?

Sí es vinculant, si canvies d'opinió en el futur omples un altre paper i el fas signar novament pel tutor.

Tindrà repercussió en la matrícula o nombre de places que s'obriran per assignatura? 


Sí, si disposo d'aquesta informació abans de la inscripció intentaré ofertar el nombre de places que satisfaci la demanda i d'altra banda podré preparar els horaris del proper curs per tal de minimitzar el solapament d'horaris de les assignatures optatives amb més demanda. Per tant, prioritzaré el paquets d'assignatures dels alumnes que presentin aquest document perquè no tinguin problemes d'horaris.


El professor tutor pot negar-se a donar-nos el vist i plau per desacord?

El professor sempre signarà i en cas de desacord ho farà constar al dors del document

Té conseqüències això? 


No de cara a l'alumne. Si de cara a estudis estadístics a l'hora de valorar el rendiment dels alumnes que segueixen i els que no segueixen les accions del PAT.
En resum, no és un procediment obligatori, fet que va oblidar el Cap d'Estudis, Adolf Canillas, al enviar correus electrònics a tots els alumnes de la facultat. Entenem que en un Pla d'acció tutorial on realment es fes un seguiment de l'alumne personalitzat  això podria tindre sentit, però en les condicions actuals, on la majoria d'alumnes tant sols han vist al seu tutor com a màxim un parell de vegades o no la vist en absolut, no té lògica alguna.
Bé, esperem que aquesta informació hagi estat del vostre interès i un cop finalitzat el període d'exàmens tornarem a fer Assemblea per començar a prepara un nou semestre de lluita. Us mantindrem informats!

No hay comentarios:

Publicar un comentario