27 abr 2010

Acta 14/04/2010

1. Informàtica (grau de Física)
De les idees proposades per la comissió d'alumnes l'única que va convèncer va ser l'ús dels portàtils a classe per a major interactivitat. Es posarà en pràctica durant aquest semestre i, en cas d'obtenir resultats positius, es sol·licitarà la compra de portàtils per a l'assignatura per a cursos propers. Va faltar plantejar-se la possibilitat de substituir l'informe que ha d'acompanyar a cada pràctica per un javadoc ben comentat, però es proposarà en el proper encontre amb els professors de l'assignatura.


2. Eleccions.
Les eleccions al Claustre, al Consell d'Estudis i a la Junta de Facultat tindran lloc el dia 15, pel que no queda temps per a realitzar cap tipus de campanya addicional. No obstant això, els participants de l'Assemblea haurien d'almenys informar als seus respectius grups sobre les mateixes per a augmentar la participació estudiantil. Pel que sembla, certes persones s'han dedicat a arrencar la propaganda del SEPC. Es tracta d'un acte irrespetuos que atempta contra el dret de l'estudiant de conèixer quins són les seves opcions a l'hora de votar als seus representants per al Claustre.


3. Químics.
Cal aconseguir una major afluència d'estudiantes de Química a l'Assemblea, doncs o vénen pocs o cap. Es penjaran cartells i pancartes en les entrades de la Facultat de Química informant i animant a venir. Es va suggerir utilitzar les pantalles de les entrades per a publicitar-nos, igual que es va fer amb el tema de la sala d'estudis (vegi's acta anterior).


4. Laboratori (Grau de Física)
Preocupa als alumnes la possibilitat que en Fonaments de Laboratori es repeteixi l'ocorregut amb Informàtica. Ara mateix l'única solució viable és parlar amb els professors. De cara a futurs cursos es realitzaran enquestes als estudiants del grau per a avaluar els resultats del curs actual i esbrinar les possibles fallades no només d'aquesta assignatura sinó en totes. Es podria començar ja amb els resultats del primer semestre, pel que caldria començar a dissenyar les enquestes.


5. Laboratori (Llicenciatura)
Existeixen problemes amb els horaris dels laboratoris per a la Llicenciatura doncs diversos alumnes als quals li tocaven assignatures de laboratori s'han quedat fora. Per això es proposa demanar al Consell d'Estudis més dies per a portar a terme aquestes assignatures (hauria d'avaluar-se quants alumnes s'han quedat fora i quins horaris són compatibles amb aquests alumnes i els d'ús dels laboratoris) i/o que s'estableixi una pròrroga d'un semestre per a la realització de les mateixes sense afectar a temes de matrícules (nombre de crèdits per semestre, etc), horaris, etc. En previsió que fos necessari el suport dels estudiants es podrien posar cartells informatius i portar a terme una recollida de signatures.


6. MAT (línia de Molt Alta Tensió).
Un membre de la plataforma "No a la MAT" està disposat a venir a donar una xerrada en la Facultat. Lamentablement gairebé tota la línia de construcció que es tractava d'evitar ja ha estat construïda. Es tracta d'un debat poc "físic", doncs tracta més de temes econòmics i polítics. Una possible forma d'augmentar l'interès seria plantejar-lo com un debat sobre energies, unint-lo amb temes com el cementiri nuclear i l'actual model energètic de l'estat. Amb aquesta intenció, els estudiants Enric, Miki i Nora treballaran junts tractant de buscar la participació dels professors, organitzar xerrades i debats i altres actes, muntant així una sèrie de "Xerrades sobre l'energia". Tant si això últim arriba a bon port com si no, s'espera que la xerrada sobre la MAT sigui durant la primera setmana de Maig, preferiblement un dilluns o dimarts.


7. Comissió de Gènere.
La pròxima reunió de la comissió de la facultat tindrà lloc el dimarts 20 de l'abril. Els participants ja ens informaran dels temes que tractin i si s'uniran a alguna iniciativa.


8. Blog.
Per a donar a conèixer als estudiants aquesta Assemblea i donar-los una altra via a través de la qual plantejar dubtes i problemes s'han repartit per el recinte diversos cartells i fotocòpies amb informació del blog de la mateixa. Ja s'han penjat la meitat dels cartells disponibles.


9. Serveis lingüístics.
Tot i que encara hi ha temps d'aquí a la celebració dels actes de la "Primavera per la Llengua", els voluntaris haurien d'anar confirmant la seva assistència i muntant els preparatius per a la taula, així com acordar com es publicitará a l'Assemblea.


10. Sales d'estudi.
Per a obtenir nou mobiliari per al menjador i les sales d'estudi cal plantejar el tema davant l'Administració. Si per a la pròxima reunió no s'ha fet, organitzar un grup de representants que s'encarreguin d'això.


11. Recollida de firmes (2º convocatòria i defensa de l'oïdor).
Sense novetats respecte a reunions anteriors.

Acta: Isaac

No hay comentarios:

Publicar un comentario